Nicolai Scenen Kolding_edited.jpg

ARTISTER

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Trio Con Brio

Trio con Brio, dansk-koreansk klavertrio, dannet 1999 under fælles studier i Wien.

Trioen består af søstrene Soo-Jin Hong (f.1977), violin, og Soo-Kyung Hong (f.1977), cello, samt pianisten Jens Elvekjær (f. 1969). Den prisvindende og dynamiske klavertrio har gjort sig gældende på velrenommerede festivaler og i prestigefyldte koncertsale mange steder i Europa, Asien og USA.

trio con brio_edited.jpg

Kern Westerberg - Violin

Gustav-Piekut-photo-04-600x400_edited.jp

“Piekut (...) har begået et album der, hvis der er retfærdighed til i universet, vil fungere som løfteraket for hans videre fart i internationalt kredsløb” - Thomas Michelsen, Politiken

“En poet og virtuos ved klaveret” - Westdeutsche Allgemeine Zeitung

At indspille Beethovens kæmpeværk ’Diabellivariationerne’ som debut-CD, inden man overhovedet har færdiggjort sine studier kræver mod, ambition og en vis portion egensindighed. Ovenikøbet at modtage strålende anmeldelser og musikkritikernes årlige hæder: ’Musikanmelderringens Kunstnerpris’ for bedriften kræver et usædvanligt talent. Alle disse karakteristika er med til at beskrive pianisten Gustav Piekut. Tilføjer man en et energisk og imødekommende væsen og en passioneret tilgang til klaveret og klavermusikken, begynder billedet at tegne sig mere tydeligt. Gustav er født i 1995 og har med sin opvækst i Kolding rødderne solidt funderet i den jyske

muld. Opvokset i en familie uden andre professionelle klassiske musikere viste hans egensindighed sig allerede tidligt, da han som 6-årig insisterede på at starte til klaver, hvorefter han allerede som 12- årig debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester og vandt præmier i alle landets ungdomskonkurrencer. Som 14-årig rejste han rundt i Danmark og spillede sine første solokoncerter, og siden har han optrådt med bl.a. DR SymfoniOrkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra i sale som Laeiszhalle i Hamborg, Koncerthuset i København, Tivolis Koncertsal og National Concert Hall i Dublin.

Efter studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav tidligt til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos prof. Klaus Hellwig. Han kom dog jævnligt til Danmark, bl.a. i 2017 hvor han -- som første danske deltager i konkurrencen nogensinde -- vandt 2. pris samt alle specialpriser (publikumspris, Carl Nielsen pris og EMCY pris) ved Aarhus International Piano Competition.

Højdepunkter i 2021 inkluderer Gustavs debut i Den Sorte Diamant, der fik fem hjerter i Politiken og blev beskrevet som “en stærk oplevelse”. I efteråret optræder han som solist med Copenhagen Phil i Beethovens 5. Klaverkoncert. Der udkommer et soloalbum med musik af Skrjabin og Langgaard på Naxos. Derudover solokoncerter ved adskillige festivaler, såsom Kissinger Sommer, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Hindsgavl Festival og mange andre. Desuden modtager Gustav i 2021 Gladsaxe Musikpris.

Blandt mange legater og hædersbevisninger er Gustav meget privilegeret ved at have et mesterinstrument at arbejde på, idet han har fået et Steinway flygel stillet til rådighed af Augustinus Fonden. I 2018 vandt han desuden Sonnings Talentpris. Gustav Piekut er derudover støttet af den tyske Studienstiftung, og i 2020 blev han af Danmarks Radio udnævnt til årets P2 Talent.

Gustav bor siden august 2019 i København, hvor han studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær. I 2020, under coronakrisen, startede han sammen med pianisten Lea Han og cellisten Jonathan Swensen ‘Festival & Friends’ — en kammermusikfestival i hjertet af København.

Tekst: Neel Teilmann, Nordic Artists Management 

August Finkas - klarinet

197082920_510022056810095_22143196956752

Mathias Kjøller, født i 1985, begyndte at spille klarinet på Vejle Musikskole som 10-årig. Som 18-årig startede han på Det jyske Musikkonservatorium (DJM) med John Kruse som lærer, og i 2007 vandt han pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Denne stilling bestred han sideløbende med sine studier i Århus og senere i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) ved Lee Morgan. I 2009 studerede han ved Yehuda Gilad i Los Angeles, og han har fulgt hans undervisning siden.

 

Mathias har vundet solistkonkurrencer på både DJM og DKDM og var i juni 2011 solist med DKDM Symfoniorkestret i Nielsens klarinetkoncert dirigeret af Michael Schønwandt. Desuden har han været solist med Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og flere gange med Aarhus Symfoniorkester.

 

I 2011 blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret. Siden har han valgt at genoptage stillingen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Han har desuden gæstet orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Mahler Chamber Orchestra, Malmø Symfoniorkester og Sveriges Radios Symfoniorkester som soloklarinettist.

 

I 2013 fik Mathias 2.pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert.

Han repræsenterede Danmark ved den Norske Solistpris i Bergen i 2013.

 

Han er en aktiv kammermusiker og optræder jævnligt på festivaler i ind- og udland som Festspillene i Bergen, DSQ Festival og West Cork Chamber Music Festival med musikere som Den Danske Strygekvartet, Andreas Brantelid, Chloë Hanslip og Marianna Shirinyan.

Mathias udgav sin første CD i 2018 på pladeselskabet Orchid Classics til store anmelderroser.

 

Han har udover ovenstående modtaget undervisning af Ricardo Morales, Hans Christian Bræin, Karl Leister, Wenzel Fuchs og Martin Fröst.

 

Mathias Kjøller har modtaget bl.a. Sonnings Musikstipendium, Musikanmelderringens Kunstnerpris, Gladsaxe Musikpris, Victor Borges Musiklegat og Statens Kunstfonds legat, Den Unge Elite.

Eva Steinaa - Obo

199105427_2848973525324036_1734754364184

Emma McKenzie, født i 1991, er til daglig balletdanser på Det Kongelige Teater. Hun startede på Balletskolen, da hun var 7 år, og blev fastansat som balletdanser i 2010. Emma har danset på de største scener i hele verden, bl.a. i St. Petersborg, New York, Paris, Washington, Shanghai og San Fransisco. Herhjemme kender man hende bedst fra DR’s dokumentarserie “I forreste række”, og fra Gamle Scene på Kongens Nytorv, hvor hun årligt medvirker i over 100 forestillinger. Her har hun også danset soloroller i balletter som “Napoli”, “Giselle” og “Juveler”.

 

Udover sit virke som balletdanser på Det Kongelige Teater er Emma mor til Arthur på 6 mdr. og er medstifter af “Kammerballetten”, en årlig festival på Operaen i København. “Kammerballetten” blander kammermusik spillet af Trio Vitruvi med nykoreograferet dans, og forestillingen vandt prisen som “Årets danseforestilling” ved Reumert 2020. Emma’s største ønske er at gøre klassisk musik og dans mere tilgængeligt og folkeligt, og hun elsker at tage dansen ud til steder, hvor man mindst forventer det.

Petya Hristova - klaver

DSCF2429_edited.jpg

Theodor Lyngstad er ansat som solocellist i Copenhagen Phil siden 2019. Han er uddannet fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har tidligere studeret i Oslo og New York. Han har optrådt som solist med en række orkestre i Danmark og Norge, og han er som kammermusiker blevet inviteret til at spille i Berlin Philharmonien, Carnegie Hall og på festivaler og koncertsale rundt om i Skandinavien.

I 2015 modtog han Léonie Sonnings talentpris i København og er også prisvinder fra Carl Nielsen Internationale Kammermusikkonkurrence, Den Danske Strygerkonkurrence med flere.

Theodor er medlem af Det Norske Kammerorkester og gæster regelmæssig andre symfoniorkestre som solocellist.

Tailcoat

199105427_2848973525324036_1734754364184
Vesselil_edited.jpg

V E S S E L I L

Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

 

Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

 

I 2018 udgav trioen deres debutalbum, "Vesselil", som har modtaget varme anmeldelser og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaller så som Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord og Copenhagen Jazz Festival, Folk Baltica (D), Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH) og Tanz & Folk Festival Berlin (D).

 

V E S S E L I L  ER

Elisabeth Dichmann - violin, sang

Clara Tesch - violin, bratsch, sang

Maja Aarøe Freese - femstrenget cello, sang

 

A N B E F A L I N G

“Hvis man som jeg sidder tæt ved ”døren” til Viseteltet en lørdag aften for at høre den suveræne strygetrio Vesselil, der spiller, så teltet løfter sig, og publikum hopper og råber begejstret, så vil man vide, at mange allerede nu går forgæves, hvis de ikke i god tid har sikret sig en plads.” – Allan E. Petersen. Fra “Live: Musik over Præstø Fjord” 15.aug 2018

 

“The newly founded women’s folk trio Vesselil from Denmark shows with their self titled debut album what we mean when we speak of ‘re-shine’. […] So modern and at the same time respectfully interpreted.” – Global Music Magazine

Zier.jpg

Casper Christensen og
Oh People Quintet

Zier Romme (f. 1992) kommer fra et hjem på Falster, hvor musikken altid var og stadig er elsket højt. Han flyttede som 19-årig til København for at igangsætte sin karriere. Han startede på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i sommeren 2012. Han har siden været en del af det københavnske jazzmiljø, hvor han forfølger sin interesse i jazz, swing, den gode linje og den frække akkord.

Zier har spillet med mange kendte navne såvel fra det hjemlige jazzmiljø som fra udlandet. Fx kan nævnes: Tomas Franck, Jesper Lundgaard, Alex Riel, Hugo Rasmussen, Bob Rockwell, Christina von Bülow, Jacob Fischer, Alvin Queen, Rodney Green, Curtis Stigers m. flere

Giacomo Oudin - cello

Giacomo er født ind i en musikalsk familie og begyndte at spille cello hos sin far, Christophe Oudin. Efter at have studeret i Paris hos Nadine Pierre og Mathieu Leieune startede Giacomo sine studier på Pôle Supérieur Paris Boulogne-Billancourt i 2013 hos Michel Strauss og Marie-Paule Milone.

Giacomo har taget timer hos lærere som Raphaël Pidoux, Xavier Phillips, Stephan Forck, Marc Coppey, Francois Salque og Talich, Artis samt ensemblet “Parisi Quartets”, med både solo og kammermusik, samt været medvirkende i festivaller og kurser som "György Sebők” Festival, Mozarteum sommerakadmi i Salzburg, “Prades Casals” festival, og “CorsiClassic” kammermusik festival.

I 2016 blev Giacomo anerkendt som underviser i det såkalte “Paris Philharmonie Project” (forkortet DEMOS). Siden august 2017 har han været bosat i København og studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han tager sin kandidat hos Toke Møldrup, og kammermusik hos Tim Frederiksen. I 2020 slutter Giacomo sig til solistklassen på DKDM under vejledning af Morten Zeuthen.

FB_IMG_1623770443420_edited.jpg

Alva Rasmussen - bratsch

IMG_0286_edited.jpg

Alva Rasmussen, født 1998 i Nyköping, Sverige, begyndte at spille violin som 9-årig på den lokale musikskole. I 2014 flyttede hun til Stockholm for at studere på Lilla Akademiens Musikgymnasium hos Nina Balabina. Hun valgte her at skifte instrument fra violin til bratsch. 

Efter sine studier i Stockholm flyttede Alva til København for at studere hos professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun fik i 2020 sin bachelorgrad og modtog højeste karakter for den afsluttende eksamen. 

I November 2019 modtog Alva prisen for bedste fortolkning af det obligatoriske stykke samt en udtalelse om lovende talent ved den første Oskar Nedbal International Viola Competition i Prag.

Siden december 2020 har Alva siddet som alternerende solobratschist i Camerata Nordica, det regionale kammerorkester i Kalmar, Sverige, hvor hun indtil nu har optrådt med musikere som Philippe Graffin, Colin Scobie, Giovanni Guzzo og Ellen Nisbeth.

Jacob Agerskov Buur - violin

Jacob_edited.jpg

Jacob Agerskov Buur (f. 1990) debuterede i efteråret 2020 fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense ved ass. professor Arne Balk-Møller. I 2018 afsluttede Jacob sine kandidatstudier ved prof. Mo Yi på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han modtog højeste karakter for den afsluttende eksamenskoncert.

 

Siden 2019 til nu har Jacob fungeret som skiftevis assistent og kontraktansat som tuttiviolinist i førsteviolin-gruppen i Odense Symfoniorkester. 

Som violinist og musiker favner Jacob stilistisk bemærkelsesværdigt bredt. Han arbejder ofte i at formidle musik på tværs af genrer og bygge bro mellem det nære/folkelige og det mere ”kunstmusikalske” – eksempelvis er han både komponist og violinist i bandet TRÆVÆRK, som i sin crossover-lyd præsenterer en dansant og åben nordisk folketone. I forbindelse med sin debutkoncert skrev Jacob en fantasi for to violiner over Oluf Rings folkekære ”Se nu stiger solen”, som inspireret af Eugene Ysaÿes tonesprog glider direkte over i netop Eugene Ysaÿes sonate for to violiner. Om samme koncert skrev juryen blandt andet: ”Jacob spillede ved sin debut en gennemtænkt og velforberedt koncert på højt niveau. Bachs d-mol partita var en imponerende og velforberedt solopræstation.” ”Et velklingende og smukt udført arrangement for to violiner af Oluf Rings ”Se nu stiger solen” ledte elegant over i en ”voksen” fortolkning af Ysaÿes sonate, og de to værker fremstod som en samlet kammermusikalsk oplevelse udført på højt niveau.”

Jacob har gennem sin studietid modtaget supplerende undervisning af blandt andre Serguei Azizian, Milan Vitek, Ernst Kovacic, Odin Rathnam, Sakari Tepponen og Eugen Tichindeleanu.

Hjörtur Eggertsson - cello

Ulrike 3-god.jpg
MH022294.jpg

Signe Ebstrup Bitsch (f. 1997) er opvokset i Helsingør og startede med at spille cello som 7-årig. Signe studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun netop er ved at færdiggøre sin kandidatuddannelse hos Toke Møldrup og Richard Krug. Dette følger efter et års langt studie på Manhattan School of Music i New York med cellist David Geber som lærer. Tidligere har hun studeret under Morten Zeuthen og Jacob Shaw. I den seneste tid har hun haft masterclasses med bl.a. Paul Watkins, Andreas Brantelid og Torleif Thedéen.

Kammermusikken er noget, der står Signes hjerte nær. Hun spiller til daglig i strygekvartetten NOVO Quartet. Med NOVO Quartet er hun vinder af P2 Kammermusikkonkurrence 2020 og modtager af Léonie Sonnings talentpris 2021. De ser frem til en aktiv sommer samt efterår, der blandt andet inkluderer koncertrejser til Bornholm, Trondheim, München og Svalbard.

Pascal Armini - bratsch

Ulrike 3-god.jpg
pascis3_edited.jpg

Pascal er en svensk bratschist, der er født og opvokset i Göteborg. I 2015 flyttede han til København for at studere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium ved professor Tim Frederiksen og Lars Anders Tomter. 

 

I sommeren 2021 færdiggjorde han sin kandidat i København med topkarakter i både solo og kammermusik. Pascal spiller regelmæssigt med nogle af Sverige og Danmarks bedste orkestre, inkl. Göteborg Symfonikerne, Det Kgl. Kapel og har kontrakt resten af året hos Copenhagen Phil. 

Anna Sigurðardóttir - bratsch

Ulrike 3-god.jpg

Ulrike er født i Tyskland og begyndte at spille violin som 8-årig. Hun har studeret hos A. Aydintan i Hannover, og blev videruddannet hos David Takeno og Simon Fischer på Guildhall School of Music and Drama i London.

Efter mange år i det Europæiske Ungdomsorkester, som blev dirigeret af verdens bedste dirigenter, og et rigt freelance liv i Londons symfoni- og kammerorkestre, og mange ensembler, skiftede Ulrike landskab igen og blev ansat som 3. Koncertmester i Odense Symfoniorkester hvor hun har spillet siden 2006, kun afbrudt af en kontrakt i DR Symfoni Orkesteret i 2014-15.

Nu glæder hun sig til at følge op på en ungdomsdrøm, og fordybe sig i bratschens smukke toner.

Anne Skærbæk - violin

Sk%C3%A6rmbillede%202021-06-13%20kl.%201

Anne er født i 1995 og opvokset i Silkeborg. Hun begyndte at spille violin som 6-årig. Hun er uddannet violinist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, København, ved professor Eszter Haffner og Utrecht Conservatorium, Holland ved Elisabeth Perry.

Hun freelancer i landsdelsorkestre i Danmark og Holland og begynder en Artist Certificate-uddannelse i Haag efter sommerferien. Samtidigt med studiet har hun været ansat på DKDM som studentermedhjælper og vikarierende studiekoordinator og har derigennem stor erfaring med at arrangere og afholde koncerter. Hun er sammen med Mathilde Qvist festivalleder og arrangør af Kolding i Toner.

Anne modtog i foråret 2021 Bente Calbergs Rejselegat uddelt af professorerne på det Kgl. Danske Musikonservatorium til hendes studier i Holland. 

Mathilde Qvist - kontrabas

Mathilde_BW%20(1%20of%201)_edited.jpg

Kontrabassisten Mathilde Qvist er opvokset i Kolding, hvor hun begyndte sin musikalske karriere på klaver som 7-årig. Senere, som 15-årig, blev hun introduceret til kontrabassen og begyndte snart at tage timer ved tidligere solobassist i Aarhus Symfoniorkester, Frank Christensen. Et år efter hun begyndte at spille bas, blev hun optaget på MGK Syd, hvor hun gik i tre år. Hun vandt i disse år flere priser ved nationale ungdomskonkurrencer. I 2016 begyndte hun sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium hos Frank Christensen. I 2018 fortsatte hun sine studier på Norwegian Academy of Music i Oslo hos Dan Styffe, solobassist i Oslo Philharmonic, og Matius Flatby, solobassist i Norwegian Radio Orchestra. Hun afsluttede i december med højeste karakter og vil til efteråret begynde sine kandidatstudier. 

 

​Ved siden af sine studier er Mathilde en aktiv kammermusiker og har spillet på festivaler i byer såsom Tokyo, New York, Wien og Milano. Hun er ved siden af sine studier også en aktiv orkestermusiker og har assisteret i orkestre såsom DR Symfoniorkestret, Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Randers Kammerorkester og Esbjerg Ensemble. 

 

Mathilde har gennem sin studietid modtaget flere legater og priser fra bl.a. Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Kolding Musikskoles Jubilæumspris og den Ingwersenske Fond. Hun spiller på en kontrabas sponsoreret af den norske fond Dextra Musica. Kontrabassen er bygget af den italienske instrumentbygger Cristiano Scipioni.