top of page
Alva Holm
Alva Holm (f. 2000) debuterede som 16-årig med Göteborg Symfoniorkester med Carl Nielsens violinkoncert og vandt ved denne lejlighed førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnepriset. Dette medførte et stort antal opgaver i både ind- og udland, både som solist med orkestre og som kammermusiker. Året efter vandt Alva som kun 17-årig førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence, hvor hun også modtog Aarhus Symfoniorkesters Pris. Siden vandt hun Solistpriset i 2022.
I sæsonen 22/23 og 23/24 debuterede hun med bl.a. Copenhagen Phil, Gävle Symfoniorkester, Norrbottens Kammarorkester samt Sveriges Radiosymfoniorkester med dirigent Tarmo Peltokoski – og spillede derudover en række duo-koncerter, bl.a. i Tivolis Koncertsal i sommeren 2023.
Alva startede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos den ukrainske violinist, Alexandre Zapolski. Han plantede hendes musikalske rødder dybt i den russiske violintradition, med dens fokus på tonekvalitet og farver, kombineret med en stærk udtryksfuldhed og altid med fokus på formidlingen af musikkens dybere mening. Senere studerede hun hos prof. Peter Herresthal og Asbjørn Nørgaard og går nu på Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin hos professor Stephan Picard. I årenes løb har hun deltaget i master-classes med nogle af de største kapaciteter på området såsom Henning Kraggerud, Nicola Benedetti, Nikolaj Znaider, Pinchas Zukerman og Vilde Frang.
Alva er modtager af Léonie Sonnings Talentstipendium samt Carl Nielsens Talentpris 2020 og er hyppig deltager i samtlige festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Hun er repræsenteret af Nordic Artists Management.
Alva Holm spiller på Antonius Stradivarius “Maurer Van Veen, Elphinstone” anno 1705, udlånt af ASAF - Anders Sveaas’ Almennyttige Fond. "
Det er Alvas andet år på Kolding i Toner, og vi glæder os utroligt meget til at høre hende i bl.a. Verklärte Nacht og Mendelssohn Strygeoktet.
Einar Bauge
Einar Kyvik Bauge (født 1990) er en norsk bratschist fra Oslo. Han har de sidste år været ansat i Kringkastingsorkestret (Det Norske Radioorkester) og kammerorkestret «Ensemble Allegria». I 2023 flyttede han til København, da han vandt en bratschstilling i DR Symfoniorkester, hvor han nu er på prøvetid.
Einar begyndte at spille musik i en ung alder på talentskolen ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og studerede efterfølgende på Norges Musikkhøgskole og Det Kongelig Danske Musikkonservatorium ved bl.a. Lars Anders Tomter og Morten Carlsen. Derefter gik han i solistklassen i København, hvor han debutterede i 2017.
Einar er en etableret og eftertragtet kammermusiker både i Danmark, Norge og Europa og har medvirket på en lang række festivaler, og ser meget frem til, at han skal være med på Kolding i Toner for første gang i år.
Jacob Agerskov Buur
Jacob Agerskov Buur (f. 1990) debuterede i efteråret 2020 fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense ved ass. professor Arne Balk-Møller. I 2018 afsluttede Jacob sine kandidatstudier ved prof. Mo Yi på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han modtog højeste karakter for den afsluttende eksamenskoncert.
Siden 2019 til nu har Jacob fungeret som skiftevis assistent og kontraktansat som tuttiviolinist i førsteviolin-gruppen i Odense Symfoniorkester.
Som violinist og musiker favner Jacob stilistisk bemærkelsesværdigt bredt. Han arbejder ofte i at formidle musik på tværs af genrer og bygge bro mellem det nære/folkelige og det mere ”kunstmusikalske” – eksempelvis er han både komponist og violinist i bandet TRÆVÆRK, som i sin crossover-lyd præsenterer en dansant og åben nordisk folketone. I forbindelse med sin debutkoncert skrev Jacob en fantasi for to violiner over Oluf Rings folkekære ”Se nu stiger solen”, som inspireret af Eugene Ysaÿes tonesprog glider direkte over i netop Eugene Ysaÿes sonate for to violiner.
Jacob har gennem sin studietid modtaget supplerende undervisning af blandt andre Serguei Azizian, Milan Vitek, Ernst Kovacic, Odin Rathnam, Sakari Tepponen og Eugen Tichindeleanu.
Vi har siden første år i 2021 haft fornøjelsen af at have Jacob med på festivalen, og vi er så glade for, at han har sagt ja til at være med endnu en gang.
Matthias Petri
Matthias Petri (f. 1991) er bassist, komponist og arrangør. Han er uddannet fra Manhattan School of Music i New York, og siden han flyttede tilbage til København i 2010, er han blevet en af de mest efterspurgte bassister i Danmark. Han har spillet med en lang række store navne på den internationale og nationale scene. Navne som Rakalam Bob Moses, Eric Reed, Ralph Moore, Aaron Parks, Palle Mikkelborg, Jakob Bro, Sinne Eeg og mange flere. Derudover er Matthias den faste bassist i mange meget roste grupper som Kresten Osgood Quintet, Nikolaj Bentzon Trio, Thomas Blachman Quartet, Elektrojazz, Nola Love og OTOOTO.
Det er andet år, at Matthias Petri er med på Kolding i Toner, og i år skal vi høre ham spille sammen med Rasmus Sørensen og Cornelia Nilsson både som trio d. 18. juli kl. 20 og på aftenkoncerten d. 19. juli kl. 19.30.
Rasmus Sørensen
Den 26-årige nordjyske pianist Rasmus Sørensen flyttede til New York i 2018, hvor han studerede på Manhattan School of Music. Siden hen er han blevet anerkendt internationalt for hans innovative men samtidigt tilgængelige lyd som både musiker og komponist. Udover at have taget del i et væld af projekter i ind-og udland, udgav Rasmus det omtalte debutalbum Traits i 2022 og har efterfølgende haft masser af ting i støbeskeen heriblandt et album med den amerikanske trommeslager Kendrick Scott, udgivet på April Records 15. marts 2024.
Rasmus Sørensen har boet fem år i New York indtil 2023, og her var han en af byens mest efterspurgte jazzpianister og optrådte også med sin trio på nogle af de mest kendte jazzklubber i byen, herunder The Jazz Gallery, 55 Bar og Cafe Bohemia.
Hans faste trio, som består af den fantastiske svenske kontrabassist Jon Henriksson og den karismatiske italienske trommeslager Francesco Ciniglio, har spillet koncerter i Holland, Schweiz, Tyskland, Norge og Sverige. Derudover optrådte Rasmus med DR Big Band en stor del af sæsonen 2023/24.
Rasmus Sørensen var på Kolding i Toner for første gang i 2023, og vi glæder os til at byde ham velkommen igen. Vi skal oplave ham både til standard jazz-koncert, men også i spændende en kombination af klassisk musik og jazz i Claude Bollings værk Suite for flute and jazz trio.
Zachary Hatcher
Zachary Hatcher er en amerikansk harpist, der bor i København. Han blev født i 1996 og kommer fra en musikerfamilie. Zachary har spillet harpe det meste af sit liv, og han begyndte allerede, da han var kun fire år gammel. Som 16-årig blev Zachary Hatcher optaget på Juilliard Pre College, en forberedelse til det berømte Julliard School of Music i New York. To år senere flyttede han til Frankrig, hvor han var den første amerikanske harpist, der er blevet optaget på Paris Conservatory.
Efter blot ét års studie i Paris vandt Zachary Æresprisen ved den internationale Léopold Bellan Solistkonkurrence i Paris. Året efter, i 2016, vandt han stillingen som soloharpist i DR Symfoniorkestret. Siden Zachary flyttede til København, har han gjort sig bemærket som orkester- og kammermusiker samt som solist. Hans solodebut var i Ravels Introduction og Allegro med Danmarks Radios Symfoniorkester i 2016. Han har optrådt med DR Symfoniorkestret næsten hver sæson siden da.
Det er første år, at vi har harpe med på festivalen, og det er helt fantastisk at starte ud med den førende harpist i dansk musikliv. Vi glæder os utroligt meget til at byde Zach velkommen.
Anne Skærbæk
Anne Skærbæk (f. 1995) er en dansk violinist og opvokset i Silkeborg. Hun begyndte at spille violin som 6-årig. Hun er uddannet violinist med kandidat fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København samt Utrecht Conservatorium i Holland, og i 2022 færdiggjorde hun sin solistuddannelse i på Royal Conservatoire The Hague ved prof. Lisa Jacobs og Joseph Puglia.
Hun freelancer både som kammermusiker og i landsdelsorkestre i Danmark og Holland. Samtidigt med studiet har hun været ansat på konservatoriet i København som studentermedhjælper og vikarierende studiekoordinator og har derigennem stor erfaring med at arrangere og afholde koncerter. Hun er sammen med Mathilde Qvist festivalleder og skaber af Kolding i Toner.
I løbet af det sidste år har hun haft kontrakt ved både det Kgl. Kapel, Copenhagen Phil, Malmö Opera og assisteret i DR Symfoniorkestret og med været på turné med strygekvartetten Halvcirkel.
Anne modtog i foråret 2021 Bente Calbergs Rejselegat uddelt af professorerne på det Kgl. Danske Musikonservatorium til hendes studier i Holland.
Gerbrich Meijer
Gerbrich Meijer (f. 1997) er en internationalt aktiv kammermusiker, solist og orkestermusiker. Hun er født og opvokset i Holland, men bor nu i København. Hun flyttede til Danmark i 2015, da hun begyndte sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved John Kruse. Derefter flyttede hun til Los Angeles og studerede sin kandidat på det anerkendte Colburn Conservatory of Music ved professor Yehuda Gilad. Hun vendte tilbage til København i 2022, da hun begyndte i solistklassen på DKDM ved professor Johnny Teyssier, og hun har sin debutkoncert i foråret næste år.
I 2023 udgav hun sit debutalbum med strygekvartetten Felix Quartet. Gerbrich har vundet en række priser, bl.a. Grachtenfestival Award 2022 og ’Specialprisen’, som hun vandt ved Carl Nielsen Konkurrencen i 2022, og hun er også i øjeblikket nomineret til den prestigefyldte talentprise ’Dutch Classical Talent of 2023/24’, hvor vinderen bliver offentliggjort til sommer.
Gerbrich har været solist med forskellige orkestre, blandt andre Camerata Royal Concertgebouw Orchestra, og næste sæson vil man kunne opleve hende som solist med Netherlands Radiofilharmonisch Orkest i Concertgebouw. Gerbrich var i 2023 på en stor turné i hele Holland med sit ’One Woman Show’. Ved siden af kammermusik og solistoptrædener spiller Gerbrich med forskellige symfoniorkestre som London Symphony Orchestra, Concertgebouw Orkester, Finnish Radio Symphony Orchestra, DR Symfoniorkester og Copenhagen Phil.
Det er det første år, at Gerbrich er med på festivalen, og vi glæder os rigtigt meget til at opleve hendes store musikalitet i Kolding.
Kaja Marie Andersen
Kaja Marie Andersen (f. 1994) kommer fra Norge, og er 1.solofløjtenist i Aalborg Symfoniorkester.
Hun er uddannet ved Norges Musikkhøgskole, Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, Det Kongelige Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun henholdsvis har studeret hos Andrew Cunningham, Tom Ottar Andreassen, Sophie Cherrier, Vincent Lucas, Ulla Miilmann og Thomas Jensen.
Inden hun blev ansat i Aalborg Symfoniorkester har hun spillet med flere af andre store skandinaviske orkestre; Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil, DR Symfoniorkestret, KORK (Det Norske Radioorkester), Bergen Filharmoniske Orkester, Odense Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester.
Kaja spiller på en Lev Levit 14 karats guldfløjte med et Jan Junker mundstykke generøst udlånt af Sparebankstiftelsen Telemark.
Det er første år, at Kaja er med på Kolding i Toner, og faktisk første år at vi overhovedet har fløjte på programmet, så vi ser utroligt meget frem til, at hun skal være en del af festivalen.
Michael Grolid
Michael Grolid (f. 1997) er en norsk bratschist og komponist. Han har studeret på Barratt Dues Institute of Music i Oslo, Hanns Eisler Hochschule für Musik i Berlin og på Berliner Philharmonikernes Karajan Akademiet. Som solist har han opført sin selvkomponerede bratschkoncert med Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheims Symfoniorkester og Norges Radios Symfoniorkester. I 2017 modtog han den prestigefulde norske pris "Arve Tellefsen Musikerprisen" med et legat på 10.000€.
Michael er en erfaren kammermusiker og har spillet kammermusikkoncerter med musikere som Janine Jansen, Alisa Weilerstein, Jonathan Biss, Walter Küssner og Ludwig Quandt. Han flyttede til Danmark i 2021, da han vandt job som solobratschist i DR Symfoniorkester, hvor han spiller til dagligt.
Det er andet år i træk, at vi har fornøjelsen af at have Michael Grolid med som musiker på Kolding i Toner, hvilket er en stor berigelse for festivalen!
Theodor Lyngstad
Theodor Lyngstad (f. 1993) er ansat som solocellist i Copenhagen Phil, en stilling han vandt som 25-årig i 2019. Han debuterede fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2021 og har tidligere studeret i Oslo og New York. Han har optrådt som solist med flere af de store orkestre i Danmark og Norge og er som kammermusiker blevet inviteret til at spille i Berlin Philharmonien, Carnegie Hall og på festivaler og koncertsale rundt om i Skandinavien. Han er en fast del af ensemblerne Københavns Klarinettrio, Copenhagen Philharmonic String Quartet samt andre projekter. Theodor har tidligere været medlem af Det Norske Kammerorkester og er jævnlig efterspurgt som solocellist i orkestre som Oslo Filharmonien, Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. Han har modtaget en række priser i Norge og Danmark, blandt andet Léonie Sonnings Talentpris, Årets Frederiksbergtalent, og Årets Musiker ved Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo.
Theodor var med på festivalen på dens første år, hvor han bl.a. spillede Bachs Cello Suite nr. 2 med ’akkompagnement’ af balletdanserinde Emma McKenzie. I år kan man opleve ham på de fleste koncerter, bl.a. Milhaud ’La Creation du Monde’ og i Brahms Strygesekstet og Verklärte Nacht.
Cornelia Nilsson
Den fremadstormende svenske trommeslager Cornelia Nilsson (f. 1992) har på kort tid gjort et stort indtryk på den skandinaviske jazzscene. De seneste 7 år har hun spillet rundt i Europa med navne som Ben Besiakov, Tim Hagans, Seamus Blake, Mathias Landæus, Anders ’AC’ Christensen, Zier Romme, Tomas Franck og Gilbert Holmström for at nœvne nogle.
Hun var pianolegenden Kenny Barron’s foretrukne trommeslager til en koncert i Madrid 2019 og i maj 2022 spillede hun to koncerter med den verdenskendte bassist Ron Carter.
Cornelia Nilsson modtog i maj 2024 Ben Webster-prisen for bl.a. hendes anmelderroste debutalbum WHERE DO YOU GO?, der er blev udgivet i februar 2024.
Forperson for Ben Webster Fonden, Jesper Løvdal, udtalte i den sammenhæng:
”Alles øjne er i øjeblikket rettet mod Cornelia Nilsson, fordi hun ganske enkelt ikke er til at komme udenom på den danske og internationale jazzscene. Hun har fundet sin helt egen spillestil og formår i sin musik at samtænke nyt og gammelt på sin helt egen måde. Samtidig er hun et fantastisk livstykke, der med sin personlighed beriger det danske jazzmiljø på et utal af måder.”
Cornelia var med på Kolding i Toner i festivalens første år i 2021, og det er en stor glæde, at hun vil komme til Kolding igen. Her kan vi opleve hende til Jazz-koncert d. 18. juli og som en del af Claude Bollings værk ’Suite for flute and Jazz Piano Trio’ fredag d. 19. juli kl. 19:30.
Giacomo Oudin
Giacomo Oudin er født ind i en musikalsk familie, og han lærte at spille cello af sin far, Christophe Oudin. Efter senere at have fået undervisning i Paris hos Nadine Pierre og Mathieu Lejeune, begyndte Giacomo at studere sin sin bachelor hos Michel Strauss og Marie-Paule Milone.
Som kammermusiker har han optrådt på forskellige festivaler med kunstnere som Denis Pascal, Joë Christophe, Absalon String Quartet, Kristoffer Hyldig eller Marianna Shirinyan. Han assisterer også jævnligt i ensembler og orkestre som Copenhagen Phil, DR Symfoniorkester og Camerata Nordica i Sverige.
Siden august 2017 har Giacomo været bosat i København, hvor han studerede sin kandidat og solist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ved bl.a. professor Tim Frederiksen, Morten Zeuthen og musikerne fra Den Danske Strygekvartet. I maj 2023 debuterede Giacomo Oudin fra solistklassen og spillede sin debutkoncert, hvor han bl.a. spillede Vasks cellokoncert nr. 2 som solist med orkester.
Det er Giacomos tredje gang på festivalen, og han er en af de få musikere, der var med allerede det første år. Vi er utroligt glade for, at han vil være med endnu engang, og han bidrager altid stort til festivalen både i form af formidabelt humør og meget udtryksfuldt cellospil.
Kern Westerberg
Kern Westerberg (f. 1993) er en dansk violinist. Han debuterede i 2022 fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium efter tidligere studier på Edsberg Manor i Stockholm.
Kern er modtager af en lang række andre priser og legater, bl.a. Léonie Sonnings Talentpris. Han debuterede som 12-årig med DR Symfoniorkester og DR Underholdningsorkester og har siden slået sit navn fast som en efterspurgt solist og kammermusiker på festivaler, i musikforeninger samt koncertsale over hele Danmark og i udlandet. Kern Westerberg er i dag fastansat som 1.violinist i DR Symfoniorkester.
Kern har været med to festivalen to gange før, hvor han har været solist i Vasks’ Violinkoncert og Vivaldi/Richter’s Fire Årstider, og vi er så glade for, at Kern ville være med endnu en gang. I år skal vi høre ham i bl.a. Brahms Strygesekstet og som ensembleleder i Coplands Klarinetkoncert.
Petya Hristova
Petya Hristova har på kort tid - siden hun i 2020 flyttede til Danmark - etableret sig på den danske klassiske musikscene som en efterspurgt og alsidig koncertpianist.
Hun blev født i 1992 i Sofia, Bulgarien og har studeret på Tchaikovsky Konservatoriet i Moskva hos Natalia Trull, på Hochschule für Musik Karlsruhe hos Markus Stange og Kalle Randalu og hos den verdenskendte klaverprofessor Klaus Hellwig på Universität der Künste i Berlin.
Petya er prisvinder i flere internationale klaverkonkurrencer med flere førstepriser bag sig i bl.a. den internationale klaverkonkurrence Musikalisches Feuerwerk in Baden-Württemberg i Mühlacker, Tyskland og den internationale konkurrence Aurora Music i Mariestad, Sverige.
Petya har medvirket i flere store musikfestivaller, bl.a. i den internationale musikfestival N. Medtner i Tyskland, den internationale festival for unge pianister H. Neuhaus i Rusland, den internationale kammermusikfestival Musica Mundi i Belgien og i International Piano Meeting San Daniele i Italien. Hun har optrådt som solist med orkestre som Brussels Kammerorkester, Sofia Symfoniorkester, Classic FM Orkester Bulgarien, Bulgariens Radios Symfoniorkester og Det Nationale Philharmoniorkester Vidin.
I Danmark har hun spillet koncerter over hele landet og sæsonen 23/24 byder bl.a. på koncerter i Søbygaardkoncerterne, Bornholms Musikfestival, Ny Musik i Birkerød og Festspielfrühling Rügen (Festspiele Mecklenburg- Vorpommern), som inkluderer koncerter med Den Danske Strygekvartet.
Petya er en fantastisk kammermusiker og var med på festivalen for første gang i 2022, hvorefter vi har haft fornøjelsen af at have hende med lige siden.
Thoralf Strandli Pedersen
Thoralf Strandli Pedersen opdagede kontrabassen som 8-årig, og siden har han været en aktiv musiker både i hjemlandet Norge, men også i Tyskland og Danmark. Han flyttede til København i efteråret 2022, hvor han vandt fast stilling som musiker i DR Symfoniorkestret i København.
Thoralf spillede sin kandidateksamen i sommeren 2022 ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin, hvor han studerede i to år hos Janusz Widzyk. Derudover har han studeret på Norges Musikkhøgskole i Oslo ved Marius Flatby og Dan Styffe, samt taget ét års udveksling hos Frithjof-Martin Grabner ved Hochschule für Musik und Theater «Felix Mendelssohn Bartholdy» i Leipzig.
En anden afgørende del af hans kontrabasuddannelse har været at deltage på masterclasses med bl.a. Janne Saksala, Matthew McDonald og Dorin Marc.
Thoralf har assisteret jævnligt i blandt andet Den Norske Opera & Ballet og i Stavanger Symfoniorkester, og han var i 2018-2020 akademist i NDR Radiophilharmonie i Hannover.
Thoralf Strandli Pedersen er en etableret musiker, som er med på festivalen for første gang denne sommer, og vi er meget glade for, at han har sagt ja til at tage turen til Kolding.
bottom of page