top of page

Jonas Frølund

Klarinettisten Jonas Frølunds hjerte banker for kammermusik, solooptrædener, nyskreven musik og formidling af musikalsk arv og kraft til store såvel som små. Jonas dedikerer meget af sin tid til sine tro primære ensembler i blæserkvintetten V Coloris og Danmarks Underholdningsorkester, hvor han er soloklarinettist, og til projekter med sin faste duopartner, pianist Elias Holm. Han samarbejder regelmæssigt med komponister såsom Birgitte Alsted, Mette Nielsen, Lil Lacy, Matias Vestergård, Poul Ruders, Rune Glerup og Ivar Frounberg ud fra et ønske om at være ambassadør for den nyskrevne musik både i by og på land og i mødet med juniorer såvel som seniorer. Jonas brænder for at være i den kreative og initierende rolle og elsker at skabe projekter fra bunden, hvor musikken og fortællingen er i højsædet. Han gør alt for at undgå at havne i musiklivets rutine- og mainstreamspor, f.eks. angående opførelsespraksis og programlægning.


Jonas har taget sin bachelor og kandidat på Supérieur-konservatoriet i Paris med professorerne Pascal Moraguès og Philippe Berrod og var forinden elev af Det Kongelige Kapels soloklarinettister John Kruse og Lee Morgan. Jonas er modtager af den nyligt indstiftede Birkhave-Prisen 2022, modtog i foråret 2022 en hædersbenævnelse ved Prague Spring International Music Competition, blev i 2021 tildelt Musikanmelderringens Kunstnerpris og vandt i 2019 1. prisen ved 5th Lisbon International Clarinet Competition. Jonas har samarbejdet med Trio con Brio, Nikolaj Szeps-Znaider, Marianna Shirinyan, Torleif Thedéen og Den Danske Strygekvartet, og han har desuden et regelmæssigt samarbejde med Nightingale String Quartet, med hvem han fortolker perlerne fra klarinetkvintetrepertoiret. 

Et af de foreløbige højdepunkter i Jonas Frølunds karriere var rollen som solist i Mozarts klarinetkoncert med Danmarks Underholdningsorkester og dirigent Ádám Fischer på orkestrets Haydn-festival i september 2022.

Jonas Frølund
bottom of page