top of page

Stundom

Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik: Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Emma Elmøe, Julian Svejgaard og Villads Hoffmann deler en helt særlig kemi, og når de er sammen på scenen, udfolder der sig fortællinger og stemninger, som får tiden til at stå stille.


Historien begynder allerede, da Emma og Villads er børn: I et violinværksted i Vanløse får Emma sin første violin af Villads’ far, og som Emma og Villads vokser op få huse fra hinanden, opdager de en fælles kærlighed til folkemusikken. I 2018 går de sammen med pianisten Julian for at indspille deres debutalbum Vandkanten - siden har de tre venner været uadskillelige.


De har gæstet BBC Scotland, BBC Alba, BBC Radio 3, TG4 og DR P2 og de har optrådt på nogle af Europas største folk-festivaler såsom Celtic Connections [UK], Tønder Festival [DK], Het Lindeboom [FR] og Folkelarm [NO]. Derudover er trioen faste gæsteundervisere på Sankt Annæ Gymnasium i København - en af Danmarks mest betydningsfulde institutioner for landets musikalske talentmasse. 


Emma, Julian og Villads’ har et unikt nærvær og sammen er de i stand til at skabe et autentisk, smukt og nutidigt univers. Allerede i 2015 vandt Emma og Villads prisen som Årets Nye Folk Navn ved Danish Music Awards blot efter få måneder som duo. Siden har Stundom, både som trio og solister, været nomineret til Årets Danske Rootsnavn ved Danish Music Awards i 2019, 2020 samt 2022, hvilket gør Emma til den yngste nominerede i kategorien nogensinde. Derudover blev Julian, Villads og Emma hver især nomineret til Årets Komponist for deres store arbejde med Stundoms lyd i 2022.


I september 2021 udkom Stundoms andet studiealbum “må jeg holde din hånd?” som blev kaldt “et lille mesterværk” i Gaffa. Albummet blev nomineret til Årets Album ved Danish Music Awards Roots i 2022. Musikken handler om at turde tage springet ud i livet med åbne øjne og er både en hyldest til alle de stunder, trioen så inderligt har savnet under et års isolation og den eftertænksomhed, som er vokset ud af en brydningstid.


Emma Elmøe: Violin, bratsch

Julian Svejgaard: Klaver

Villads Hoffmann: Cittern

Stundom
bottom of page