top of page

Jacob Agerskov Buur

Jacob Agerskov Buur (f. 1990) debuterede i efteråret 2020 fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense ved ass. professor Arne Balk-Møller. I 2018 afsluttede Jacob sine kandidatstudier ved prof. Mo Yi på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han modtog højeste karakter for den afsluttende eksamenskoncert.


Siden 2019 til nu har Jacob fungeret som skiftevis assistent og kontraktansat som tuttiviolinist i førsteviolin-gruppen i Odense Symfoniorkester.

Som violinist og musiker favner Jacob stilistisk bemærkelsesværdigt bredt. Han arbejder ofte i at formidle musik på tværs af genrer og bygge bro mellem det nære/folkelige og det mere ”kunstmusikalske” – eksempelvis er han både komponist og violinist i bandet TRÆVÆRK, som i sin crossover-lyd præsenterer en dansant og åben nordisk folketone. I forbindelse med sin debutkoncert skrev Jacob en fantasi for to violiner over Oluf Rings folkekære ”Se nu stiger solen”, som inspireret af Eugene Ysaÿes tonesprog glider direkte over i netop Eugene Ysaÿes sonate for to violiner.


Jacob har gennem sin studietid modtaget supplerende undervisning af blandt andre Serguei Azizian, Milan Vitek, Ernst Kovacic, Odin Rathnam, Sakari Tepponen og Eugen Tichindeleanu.


Vi har siden første år i 2021 haft fornøjelsen af at have Jacob med på festivalen, og vi er så glade for, at han har sagt ja til at være med endnu en gang.

Jacob Agerskov Buur
bottom of page