top of page

Om os

Kolding i Toner er en tredages prisvindende musikfestival, som blev afholdt for første gang i Kolding 2021. Festivalen vandt i april 2022 Kolding Kommunes Kulturpris 'Årets Kulturelle Highfive'. 

Festivalens formål er at udbrede glæden ved musik og i særdeleshed klassisk musik til et større og mere alsidigt publikum. Vores fokus er på klassisk musik med et højt kunstnerisk niveau, men vi har også koncerter med jazz på programmet. På festivalen vil du kunne opleve både klassiske koncerter i traditionel forstand, men også mere ukonventionelle opsætninger med bl.a. skuespil og tegning. 

Hele festivalen er arrangeret af to veninder, Mathilde Qvist og Anne Skærbæk, der selv er musikere. Idéen udsprang, da Danmark i 2021 så småt var ved at åbne op igen efter anden lockdown i corona. De var som musikere utålmodige for at komme ud og spille, og de fik lyst til at skabe en festival i Kolding, hvor klassisk musik ikke har haft så stor fokus indtil nu. 

Det blev byggestenen for Kolding i Toner, og festivalen har været en stor succes lige siden. I 2024 er Mathilde flyttet til Holland, men Anne kører festivalen videre, og vi glæder os til at byde velkommen til Kolding i Toner 2024, der bliver endnu større end før!

Det hele er muliggjort af stor fleksibilitet fra fonde, sponsorer og ikke mindst Kolding Kommune, som vi derfor retter en meget stor tak til!
bottom of page