kolding-topbillede_edited.jpg

14.-16. juli 2022

PROGRAM

torsdag 29/7

2021:

ÅBNINGSKONCERT, Nicolai Scene kl. 15:00:

Den prisvindende pianist Gustav Piekut åbner festivalen med en solokoncert på Nicolai Scene. Højdepunkter i 2021 inkluderer Gustavs debut i  Den Sorte Diamant, som fik fem hjerter i Politiken og blev beskrevet som "en stærk oplevelse". Gustavs store talent og  virtuositet ved klaveret er en klasse for sig, og vi er glade for at kunne præsentere ham som et af hovednavnene på årets festival. Musik af bl.a. Beethoven, Rachmaninoff og Skrjabin.

Gustav Piekut - klaver

JAZZ-KONCERT, Tobbers kl. 20:00:

Koncerten vil byde på jazz, soul, funk og en blanding af de tre ting, samt musik skrevet af Ron Carter, Eddie Harris, Cedar Walton, Oscar Peterson, Bobby Hutcherson, Wes Montgomery og Jørgen Emborg. Bandet består af nogle af de ypperste jazzmusikere i danmark, bl.a. den nyudklækkede vinder af Tivolis Jazzpris, Cornelia Nilsson.

Zier Romme Trio:

Zier Romme - klaver

Matthias Petri - bas

Cornelia Nilsson - trommer

fredag 30/7 

FOLKEMUSIKKONCERT, Kirkesalen på Koldinghus kl. 15:00:

Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve. 

Elsabeth Dichman - violin og sang

Clara Tesch - violin, bratsch og sang

Maja Freese - 5-strenget cello og sang

 

NIGHTINGALE STRING QUARTET, Nicolai Scene kl. 19:30:

Nightingale String Quartet er prisvindere ved flere nationale og internationale kammermusik-konkurrencer, og modtog i 2010 DR P2’s Talentpris for “med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv – så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”. 

Koncerten byder på et spændende program med Schumann, Boccherini og Holmboe.

Gunvor Sihm - violin

Josefine Dalsgaard - violin 

Marie Louise Broholt Jensen - bratsch 

Louisa Schwab - cello

MIDNATSKONCERT, Nicolai Scene kl. 22:30:

Oplev en stemningsfyldt koncert med smuk strygermusik til midnatskoncert på Nicolai Scenen. Programmet byder på R. Strauss' smukke Metamorphosen i en særlig version udsat for syv solostrygere. Derudover vil der blive spillet smuk musik af Vasks og et helt nyt værk skrevet af den danske komponist og cellist Asger Buur.

Jacob Agerskov Buur - violin

Anne Skærbæk - violin

Alva Rasmussen - bratsch 

Ulrike Kipp Christensen - bratsch 

Giacomo Oudin - cello 

Signe Bitsch - cello 

Mathilde Qvist - kontrabas

lørdag 31/7 

KREA-KONCERT: STRYGETRIO, Nicolai Scene kl. 11:00:

Denne koncert vil byde på en unik workshopstemning, hvor der vil være mulighed for at sidde med noget håndarbejde, mens man lytter til smuk strygermusik. Du kan f.eks. sidde med dit strikketøj, skrive et brev til en ven eller tegne en tegning ved et af de opstillede tegneborde. Koncerten egner sig til alle aldre - også de helt små.

Anne Skærbæk - violin

Pascal Armini - bratsch

Signe Bitsch - cello

KLASSISK MUSIK OG BALLET, Nicolai Scene kl. 15:00:

Oplev balletdanser fra Det Kongelig Teater, Emma McKenzie, danse sig gennem Bachs smukke cello suite i d-mol spillet af solocellist i Copenhagen Phil., Theodor Lyngstad og lyt til Brahms' dragende klavertrio bestående af tre markante skikkelser på den danske musikscene. 

Mathias Kjøller - klarinet

Gustav Piekut - klaver

Theodor Lyngstad - cello

Emma McKenzie - ballet

AFSLUTNINGSKONCERT, Nicolai Scene kl. 20:00:

Festivalens sidste koncert byder på nogle af de største værker indenfor kammermusikrepertoiret. 

Programmet lyder på Dvoraks strygekvintet, Mozarts klarinetkoncert og Strauss' Metamorfoser i septetversion. Det bliver en fantastisk fest af en koncert, og bagefter kan man møde musikerne over en øl og en lille snak. Alle er velkomne!

Mathias Kjøller - klarinet

Jacob Agerskov Buur - violin

Anne Skærbæk - violin 

Alva Rasmussen - bratsch

Ulrike Kipp Christensen - bratsch

Giacomo Oudin - cello

Theodor Lyngstad - cello

Mathilde Qvist - kontrabas