top of page

Alva Holm

Alva Holm (f. 2000) debuterede som 16-årig med Göteborg Symfoniorkester med Carl Nielsens violinkoncert og vandt ved denne lejlighed førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnepriset. Dette medførte et stort antal opgaver i både ind- og udland, både som solist med orkestre og som kammermusiker. Året efter vandt Alva som kun 17-årig førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence, hvor hun også modtog Aarhus Symfoniorkesters Pris. Siden vandt hun Solistpriset i 2022.

 

I sæsonen 22/23 og 23/24 debuterede hun med bl.a. Copenhagen Phil, Gävle Symfoniorkester, Norrbottens Kammarorkester samt Sveriges Radiosymfoniorkester med dirigent Tarmo Peltokoski – og spillede derudover en række duo-koncerter, bl.a. i Tivolis Koncertsal i sommeren 2023.

Alva startede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos den ukrainske violinist, Alexandre Zapolski. Han plantede hendes musikalske rødder dybt i den russiske violintradition, med dens fokus på tonekvalitet og farver, kombineret med en stærk udtryksfuldhed og altid med fokus på formidlingen af musikkens dybere mening. Senere studerede hun hos prof. Peter Herresthal og Asbjørn Nørgaard og går nu på Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin hos professor Stephan Picard. I årenes løb har hun deltaget i master-classes med nogle af de største kapaciteter på området såsom Henning Kraggerud, Nicola Benedetti, Nikolaj Znaider, Pinchas Zukerman og Vilde Frang.

 

Alva er modtager af Léonie Sonnings Talentstipendium samt Carl Nielsens Talentpris 2020 og er hyppig deltager i samtlige festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Hun er repræsenteret af Nordic Artists Management.

Alva Holm spiller på Antonius Stradivarius “Maurer Van Veen, Elphinstone” anno 1705, udlånt af ASAF - Anders Sveaas’ Almennyttige Fond. "

 

Det er Alvas andet år på Kolding i Toner, og vi glæder os utroligt meget til at høre hende i bl.a. Verklärte Nacht og Mendelssohn Strygeoktet.

Alva Holm
bottom of page