top of page

Petya Hristova

Petya Hristova har på kort tid - siden hun i 2020 flyttede til Danmark - etableret sig på den danske klassiske musikscene som en efterspurgt og alsidig koncertpianist.

Hun blev født i 1992 i Sofia, Bulgarien og har studeret på Tchaikovsky Konservatoriet i Moskva hos Natalia Trull, på Hochschule für Musik Karlsruhe hos Markus Stange og Kalle Randalu og hos den verdenskendte klaverprofessor Klaus Hellwig på Universität der Künste i Berlin.

Petya er prisvinder i flere internationale klaverkonkurrencer med flere førstepriser bag sig i bl.a. den internationale klaverkonkurrence Musikalisches Feuerwerk in Baden-Württemberg i Mühlacker, Tyskland og den internationale konkurrence Aurora Music i Mariestad, Sverige.

Petya har medvirket i flere store musikfestivaller, bl.a. i den internationale musikfestival N. Medtner i Tyskland, den internationale festival for unge pianister H. Neuhaus i Rusland, den internationale kammermusikfestival Musica Mundi i Belgien og i International Piano Meeting San Daniele i Italien. Hun har optrådt som solist med orkestre som Brussels Kammerorkester, Sofia Symfoniorkester, Classic FM Orkester Bulgarien, Bulgariens Radios Symfoniorkester og Det Nationale Philharmoniorkester Vidin.

I Danmark har hun spillet koncerter over hele landet og sæsonen 23/24 byder bl.a. på koncerter i Søbygaardkoncerterne, Bornholms Musikfestival, Ny Musik i Birkerød og Festspielfrühling Rügen (Festspiele Mecklenburg- Vorpommern), som inkluderer koncerter med Den Danske Strygekvartet.

 

Petya er en fantastisk kammermusiker og var med på festivalen for første gang i 2022, hvorefter vi har haft fornøjelsen af at have hende med lige siden.

Petya Hristova
bottom of page