top of page

Rasmus Sørensen

Den 26-årige nordjyske pianist Rasmus Sørensen flyttede til New York i 2018, hvor han studerede på Manhattan School of Music. Siden hen er han blevet anerkendt internationalt for hans innovative men samtidigt tilgængelige lyd som både musiker og komponist. Udover at have taget del i et væld af projekter i ind-og udland, udgav Rasmus det omtalte debutalbum Traits i 2022 og har efterfølgende haft masser af ting i støbeskeen heriblandt et album med den amerikanske trommeslager Kendrick Scott, udgivet på April Records 15. marts 2024.


Rasmus Sørensen har boet fem år i New York indtil 2023, og her var han en af byens mest efterspurgte jazzpianister og optrådte også med sin trio på nogle af de mest kendte jazzklubber i byen, herunder The Jazz Gallery, 55 Bar og Cafe Bohemia.


Hans faste trio, som består af den fantastiske svenske kontrabassist Jon Henriksson og den karismatiske italienske trommeslager Francesco Ciniglio, har spillet koncerter i Holland, Schweiz, Tyskland, Norge og Sverige. Derudover optrådte Rasmus med DR Big Band en stor del af sæsonen 2023/24.


Rasmus Sørensen var på Kolding i Toner for første gang i 2023, og vi glæder os til at byde ham velkommen igen. Vi skal oplave ham både til standard jazz-koncert, men også i spændende en kombination af klassisk musik og jazz i Claude Bollings værk Suite for flute and jazz trio.

Rasmus Sørensen
bottom of page