top of page

Zachary Hatcher

Zachary Hatcher er en amerikansk harpist, der bor i København. Han blev født i 1996 og kommer fra en musikerfamilie. Zachary har spillet harpe det meste af sit liv, og han begyndte allerede, da han var kun fire år gammel. Som 16-årig blev Zachary Hatcher optaget på Juilliard Pre College, en forberedelse til det berømte Julliard School of Music i New York. To år senere flyttede han til Frankrig, hvor han var den første amerikanske harpist, der er blevet optaget på Paris Conservatory.


Efter blot ét års studie i Paris vandt Zachary Æresprisen ved den internationale Léopold Bellan Solistkonkurrence i Paris. Året efter, i 2016, vandt han stillingen som soloharpist i DR Symfoniorkestret. Siden Zachary flyttede til København, har han gjort sig bemærket som orkester- og kammermusiker samt som solist. Hans solodebut var i Ravels Introduction og Allegro med Danmarks Radios Symfoniorkester i 2016. Han har optrådt med DR Symfoniorkestret næsten hver sæson siden da.


Det er første år, at vi har harpe med på festivalen, og det er helt fantastisk at starte ud med den førende harpist i dansk musikliv. Vi glæder os utroligt meget til at byde Zach velkommen.

Zachary Hatcher
bottom of page